Eindelijk weet ik waarom.
Er zijn wel meerdere redenen en oorzaken, maar dit is toch wel de hoofdvogel. Ik ben tegendraads van nature. Althans dit zegt Lief toch...
Waarom ik dus niet graag kook.
Ik lees een receptje van Jamie Oliver. Eenvoudig en lekker. Maar ik hou me noch aan de ingrediƫnten, noch aan de manier van bereiden.
Kabeljauwfilets worden tongrolletjes.
Cheddarkaas vervangen door gewone Emmenthal.
De avocado door brocoli.
En voor de kleur voeg ik er rode gesnipperde paprika aan toe.
Soms lukken m'n experimenten niet. Ik ben dan ook maar een beginneling in edele kunst van het koken.
Nu wel: 't was lekker! Zegt zelfs Lief. Tegendraads of niet.
---
Recept volgens Jamie:
(Uit: Happy Days met de Naked Chef - ISBN 90 215 9920 1 - pg. 55)
Voldoende voor 2 personen
olijfolie extra vierge
zeezout en zwarte peper uit de molen
2 kabeljauwfilets van 225 g, zonder vel en zonder graat
1 klein handje verse basilicum, gesnipperd
1 avocado, geschild, zonder pit, in partjes
150 g goed gepelde gamba's, gekookt of ongekookt
1,4 dl slagroom
150 g goede cheddarkaas
Verwarm de oven op 220° C. Vet bakblik in met een beetje olijfolie. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met zout en peper en leg ze op het bakblik. Strooi basilicum, avocado en gamba's over de vis. Sprenkel er slagroom over en rasp er de kaas bij. Bak de vis in een voorverwarmde oven in 15-20 minuten tot hij goudbruin is en begint te pruttelen. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper uit de molen en serveer met een groene salade.
---
Eigen versie
Bodempje olijfolie in een glazen schaal. Schik een 8-tal tongrolletjes rondom rond de schaal. Schik de geblancheerde brocoli in het midden. Zwarte peper en zeezout. Klein beetje garam masala (Indische curry). Licht in look gebakken gamba's toevoegen. Light slagroom erbij. Gesnipperde 1/4de rode paprika ter versiering. Emmenthalkaas on top. Afdekken in de oven. Ongeveer 20 minuten in voorverwarmde oven.
Ook lekker met brocolipuree...
Smakelijk!
woensdag, januari 31, 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten