"Sterk in jezelf - gelijk zoals alle anderen - nederig in die wetenschap"

zondag, april 08, 2007

Zeven types vrouwen

Uit 'Nina' nr. 36, 7 april 2007, bijlage bij de krant 'Het Laatste Nieuws'.


De Nederlandse psycholoog Henk Noort onderzocht twee jaar geleden mannen en vrouwen tussen 20 en 45 jaar en peilde naar hun verlangens. Hij ontdekte zeven types vrouwen.

1. De zorgeloze levensgenietster
Van alle vrouwen is zij het minst geïnteresseerd in mannen met geld en status. Hij is in eerste instantie een lustobject. Hij ziet er leuk uit, is goed in bed en iemand met wie ze kan lachen.

2. De statuszoekster
Deze onafhankelijke vrouw zoekt geen schouder om te leunen, maar wil ambitieuze mannen met een hoge maatschappelijke status. Ze laat zich het liefst versieren, maar neemt zelf ook initiatief.

3. De steunzoekster
Hunkert naar een steunpilaar. Ze heeft meestal een vaste relatie, of snakt ernaar. Ze gaat pas met een man naar bed als ze bijzondere gevoelens voor hem koestert.

4. De inspiratiezoekster
Deze zelfstandige, slimme dame is emotioneel en financieel onafhankelijk en zoekt vooral een partner die haar inspireert en aan het lachen maakt en met wie ze kan praten over de dingen die belangrijk voor haar zijn. Mannen die in staat zijn om hun emoties te tonen, zijn in het voordeel.

5. De veeleisende prinses
Het feminisme leerde haar dat je van een man emotionele steun mag verwachten, maar ze is niet te beroerd om ook financiële steun te verwachten. Haar partner moet ook op het sociale en emotionele vlak te voldoen. Met een mooie persoonlijkheid komt hij al een heel eind.

6. De aanpaster
Heeft een bescheiden verlanglijstje: een man die laat zien dat hij een solide en betrouwbare partner is die haar kinderen wil schenken, maakt de meeste kans. Van alle types put zij de minste inspiratie uit haar relatie. Zelfs als de relatie een sleur is geworden, verbreekt ze hem niet.

7. De schoonheidskoningin
De ideale man voor deze 'babe' is aantrekkelijk en ligt goed in de markt. Ze wil hem wel helemaal voor zich alleen. Seksuele bevrediging staat bij haar, net zoals bij de levensgenietster, hoog op de prioriteitenlijst.


Ik ga voor type 4, enigszins aangevuld met type 5. Behalve dan het financiële aspect van type 5. Ik hou van m'n onafhankelijkheid.
De vrouw type BBB:
Brains, balls, beauty. Liefst ook in deze volgorde.

;-))

Geen opmerkingen: