"Sterk in jezelf - gelijk zoals alle anderen - nederig in die wetenschap"

zondag, maart 11, 2007

Elio

Zaterdag 9 maart 2007.

Elio Di Rupo, eeuwig gebronzeerd politiek stripfiguur-met-obligaat-rood-strikje heeft het Ei Van Columbus gevonden. Of eerder een verdoken verkiezingsstunt? Hoopt sympathieke Elio niet op het premierschap?
In elk geval, volgens m'n bescheiden opinie is 't weer een kemel geschoten.

Tweetalig onderwijs in gans Belgiƫ!
Een revolutionair plan! Een aardverschuivende primeur!

Nu vraag ik me af wat men in hemelsnaam doet met Nederlands in Namur? Of met Frans in De Haan. Volgnes mij zou Duitstalig onderwijs daar meer op z'n plaats zijn. Ordnung muss sein!

Lief hoort het nieuws ook en oppert meteen voor de inschakeling van het Engels in het onderwijs als alternatief. Chemie en Aardrijkskunde in het Engels, Biologie en Fysica in de moedertaal. En iedereen kan mekaar verstaan. Het verschrompelde Esperanto vervangen door een wereldtaal.

Onmiddellijk moet ik denken aan de zwakkeren op school. Wat met hen voor wie dit reeds te moeilijk is?

Ons Belgisch onderwijs is zeer goed zoals het is. Het is eerder aan de ouders om hun kind gepast te begeleiden, ook al in hoogbegaafdheid. If any... Net alsof hoogbegaafdheid een vieze ziekte is, die steriel en apart moet behandeld worden.
Laat ons onze verantwoordelijkheid tegenover onze kinderen niet afschuiven.

Als er dan al wat meer aandacht moet besteed worden aan ons onderwijs, is het om vooral de zwakkeren beter op te vangen, die anders uit de boot dreigen te vallen. En we hebben iedereen nodig om onze wereld compleet te maken.
Il faut du tout pour faire un monde!

Geen opmerkingen: