"Sterk in jezelf - gelijk zoals alle anderen - nederig in die wetenschap"

dinsdag, maart 13, 2007

Kulderzipken

Op zondagavond kunnen we opnieuw genieten van de hartverwarmende absurditeiten van de meer dan gewéldige Hugo Matthysen, quasi ondeelbare helft van het spitsbroedersduo Yvonne & Yvette, oftewel Bart Peeters & the Man Himself.

Begin jaren '90 heb ik 'den Hugo' zien optreden in een klein zaaltje in Brussel, lang haar, nog niet grijs en véél dunner dan nu. En ongelofelijk verlegen om als artiest op een podium te staan. Durfde bijna de zaal niet in te kijken.
Pareltjes als Sabrina, Stanneke en De Kempen.
Wie schrijft, die blijft graag hangen in cafés.

Maar over Kulderzipken zelf.
Koning Jozef houdt een wedstrijd om een man voor zijn dochter Prieeltje te vinden. Kulderzipken wint als bij toeval de wedstrijd. En daar is Koning Jozef niet blij mee. Hij wil liever geen boerenjongen als schoonzoon en wil Kulderzipken daarom zo snel mogelijk uit zijn kasteel. Hij krijgt daarbij hulp van Moe Duivel, die liever haar zoon als echtgenoot van de prinses ziet. In elke aflevering moet Kulderzipken een nieuwe opdracht volbrengen (hierbij vaak geholpen door de Grimms, die naast uitvinder ook kok, portier, bewaker, secretaris en de rest van het huishoudpersoneel zijn) of is er wel iemand die de rust komt verstoren.


Iemand vergelijkt me met prinses Prieeltje: ros, lange krullen en zo zot als een wapperende achterdeur...

Jàjààà!

:-~° ("smiley-die-z'n-tong-uitsteekt!")

En toch... ik vind dit een compliment. Bedankt!

Geen opmerkingen: